Industrimuseet Frederiks Værk

 

   

Om museet Aktiviteter Samlinger Besøg os Formidling Undervisning Butik Presse

 Forside > Formidling > Bygninger > Projektilmagasinet

Museet på Flickr   Museet på Facebook   Pages in english   Tilbage til forsiden   Få læst siden op (adgangforalle.dk)   Sitemap   Linkoversigt   Send en e-mail til museet   Link til download sektion   Bookmark and Share   

 

 Projektilmagasinet

 
Projektilmagasinet ligger på Torvet i Frederiksværk, i umiddelbar tilknytning til Arsenalet. Den lille magasinbygning er opført samtidig med Arsenalet omkring år 1800. Som navnet antyder, har husets oprindelige funktion sikkert været opbevaring først og fremmest af projektiler, kugler og granater – men også fængrør, lunter, tændstikker og andre mindre sager til brug for Det Kongelige Artillerikorps.

Projektilmagasinet kommer fremover til at spille sammen med Arsenalet på en helt ny måde – som en base for børn i formidlingsøjemed. Her skal gradvis udvikles en skoletjeneste med mulighed for leg, eksperimenter og undervisning, som tager udgangspunkt i udstillingen eller andre temaer fra Frederiksværks historie. Tanken er, at aktiviteterne kan fornys løbende, allerhelst i en stadig dialog med elever, lærere og andre brugere.

Et besøg i Projektilmagasinet kan også tilrettelægges som opvarmning til en byvandring eller eksempelvis en tur på Krudtværket. Eller det kan blive stedet, hvor man slutter af og sætter oplevelserne i perspektiv. Huset er til for at blive brugt – også af voksne, på de tidspunkter hvor børnene ikke ligefrem står i kø.

 

 

 

 

 

 

Industrimuseet Frederiks Værk | Torvet 18 - 20 | 3300 Frederiksværk | Tlf. 47720605 | info@indmus.dk