Industrimuseet Frederiks Værk

 

   

Om museet Aktiviteter Samlinger Besøg os Formidling Undervisning Butik Presse

 Forside > Formidling > "Sommer" > Patronfabrikken

Museet på Flickr   Museet på Facebook   Pages in english   Tilbage til forsiden   Få læst siden op (adgangforalle.dk)   Sitemap   Linkoversigt   Send en e-mail til museet   Link til download sektion   Bookmark and Share   

 

 "Sommer" - Patronfabrikken

 


Sæson 1 - Afsnit 9:
Patronfabrikken

Der skal være studenterfest i Frederiksværk, og Annas cateringfirma skal levere maden. Lærke hjælper Anna med at forberede maden - der bliver stegt frikadeller i køkkenet, og maden pakkes.

Annas køkken og bolig ligger i den gamle patronfabrik på det gamle krudtværksområde. Siden 1750erne er der blevet produceret krudt i Frederiksværk, både til det danske forsvar, og til eksport. Krudtværket er en del af det oprindelige militærindustrielle kompleks, der blev etableret ved Frederiksværks grundlæggelse i 1756.

Patronfabrikken er af nyere dato. I 1919 begyndte produktionen af jagtpatroner på Hærens Krudtværk, og patroner fra Frederiksværk med det karakteristiske HK logo udgjorde i mellemkrigstiden 80% af landets forbrug. Patronfabrikken blev overtaget af Høyer Krudtværk i 1965, da staten afviklede Frederiksværk Krudtværk.

Selve bygningen er et hvidt længehus, karakteristisk med både store industriprægede støbejernsvinduer og traditionelle tværsprossede trævinduer.
Selve Krudtværksområdet er i dag et museums-, forenings-  og erhvervsområde. Den primære ejer er Halsnæs Kommune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Industrimuseet Frederiks Værk | Torvet 18 - 20 | 3300 Frederiksværk | Tlf. 47720605 | info@indmus.dk