Industrimuseet Frederiks Værk

 

   

Om museet Aktiviteter Samlinger Besøg os Formidling Undervisning Butik Presse

 Forside > Formidling > Bygninger > Krudtværket

Museet på Flickr   Museet på Facebook   Pages in english   Tilbage til forsiden   Få læst siden op (adgangforalle.dk)   Sitemap   Linkoversigt   Send en e-mail til museet   Link til download sektion   Bookmark and Share   

 

 Krudtværket

 


 

Efter generalmajor J.F. Classen og kompagnonen Just Fabritius havde etableret støberiet i 1756, gik de i gang med opbygningen af et krudtværk. Der blev gravet en afstikker til den oprindelige kanal, nemlig det stykke, der i dag løber langs Allégade og kort før Nordcenteret tager et skarpt sving mod fjorden.

Krudtværket producerede krudt til militære og civile formål gennem mere end 200 år og var i funktion frem til 1970´erne.

I mange år blev virksomhedens maskiner drevet af vandhjul. En række ældre produktionsbygninger med vandkraft blev bevaret efter værkets lukning.

De udgør i dag kernen i Krudtværksmuseet, som er verdens bedst bevarede krudtværk med arbejdende maskiner. De fleste af disse maskiner stammer fra perioden mellem midten af 1800-årene og frem til begyndelsen af 1900-årene.

I en række forskellige bygninger kan man i dag se de gamle maskiner i funktion og få et indblik i krudtfremstillingens historie – og således erfare, at der var tale om en livsfarlig beskæftigelse.
 

 Adresser og åbningstider

Krudtværket

Krudtværksalléen 1
3300 Frederiksværk
 

Åbningstider

1. juni til 31. august
(+ efterårsferie uge 42)
Tirsdag - søndag kl. 11-16
Mandag lukket

Entré

Voksne 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Omvisninger 800 kr. pr. time mod forudbestilling. Billetten er også gyldig til Arsenalet og Knud Rasmussens Hus
Grupper modtages uden for sæsonen mod forudbestilling på
tlf. 47 72 06 05

Industrimuseet Frederiks Værk | Torvet 18 - 20 | 3300 Frederiksværk | Tlf. 47720605 | info@indmus.dk