Industrimuseet Frederiks Værk

 

   

Om museet Aktiviteter Samlinger Besøg os Formidling Undervisning Butik Presse

 Forside > Formidling > Biografier > Bent Faurschou Hviid - Flammen

Museet på Flickr   Museet på Facebook   Pages in english   Tilbage til forsiden   Få læst siden op (adgangforalle.dk)   Sitemap   Linkoversigt   Send en e-mail til museet   Link til download sektion   Bookmark and Share   

 

 Bent Faurschou Hviid - Flammen (1921-1944)

 

 

I forbindelse med filmen "Flammen og Citronen" er de to virkelige personligheder bag dæknavnene for alvor kommet i søgelyset. Den ene af de to - Flammen - blev født i Asserbo i 1921, og hans rigtige navn var Bent Faurschou Hviid.

I Industrimuseet Frederik Værks arkiv optræder den virkelige "Flamme". I 1985 modtog arkivet en mængde materiale om Bent Faurschou Hviid fra dennes søster, Marie-Louise Swanstrøm.

Slutningen af hans liv var omgivet af en del hemmelighedskræmmeri på grund af hans illegale arbejde, men arkivmaterialet på Industrimuseet kan kaste lys over en anden periode i hans liv, nemlig hans barndom, der var med til at forme den mand han senere blev.

Et af de mest spændende arkivalier er en "barnets bog", som Bents mor selv har lavet. Bogen indeholder fotos af ham som barn og små historier om hans skolegang og hans narrestreger.

Du kan se bogen i fuld længde her: Flammen - "Barnets bog".
 
Bent Faurschou Hviid blev født den 7. januar 1921 og forældrene var hotelejerne William og Marie Louise Faurschou Hviid. Faderen drev hotellet Birkegården i Asserbo. Birkegården brændte i 1961 og der er i dag intet tilbage af ejendommen. På billedet til højre kan man se hvordan Birkegården så ud i 1927.


Se også:

Flammen - Barndom                                Flammen - Eftermæle

 

 

 

Industrimuseet Frederiks Værk | Torvet 18 - 20 | 3300 Frederiksværk | Tlf. 47720605 | info@indmus.dk