Industrimuseet Frederiks Værk

 

   

Om museet Aktiviteter Samlinger Besøg os Formidling Undervisning Butik Presse

 Forside > Formidling > Bygninger > Arsenalet

Museet på Flickr   Museet på Facebook   Pages in english   Tilbage til forsiden   Få læst siden op (adgangforalle.dk)   Sitemap   Linkoversigt   Send en e-mail til museet   Link til download sektion   Bookmark and Share   

 

 Arsenalet

 


 

Arsenalet ligger centralt i Frederiksværk tæt ved Gjethuset og kanalen, som skabte grundlaget for den industrielle udvikling på stedet. Bygningen blev opført omkring år 1800 og var oprindeligt materialgård for Det Kongelige Artillerikorps. I årene forinden blev pladsen benævnt som "Artilleriparken", og gamle tegninger viser, hvordan kanonløbene lå på rad og række under åben himmel.

Gennem mange år har den karakteristiske, lange bindingsværks-længe dannet ramme om et traditionelt bymuseum.

Bygningen blev i foråret 2006 ramt af en omfattende vandskade. Virkningerne var så alvorlige, at mange af genstandene måtte konserveres. I 2009 blev det konstateret, at bygningens fundament var ved at skride ud mod kanalen, og derfor er der brugt mange ressourcer på at etablere nyt og bedre fundament.

Fra juli 2010 anvendes Arsenalet
som Arkiv og Administration mens Palæet bliver renoveret og indrettet. Udstillingerne i Arsenalet genåbner når Palæet står færdigt.

 Adresser og åbningstider

Arsenalet
Arkiv og Administration

Torvet 18 - 20
3300 Frederiksværk
  Tirsdag - fredag kl. 10-14
(mandag lukket)

Industrimuseet Frederiks Værk | Torvet 18 - 20 | 3300 Frederiksværk | Tlf. 47720605 | info@indmus.dk